تعمیر و عیب یابی انواع یو پی اس
آشنایی با تعمیرات و فوت و فن های همه نوع یو پی اس با برندهای مختلف
قالب وبلاگ
جستجو

سیستم‌های برق اضطراری (UPS) به‌عنوان دستگاه‌های پیچیده‌ای که وظیفه تضمین برق پاک و زمان کار مداوم برای بارهای بحرانی را دارند، از چندین جزء مهم تشکیل شده‌اند. این قطعات نقش حیاتی در حفظ عملکرد و قابلیت اطمینان سیستم دارند. با درک نحوه عملکرد این عناصر کلیدی، می توانید مشکلات احتمالی را شناسایی کرده و خطر خرابی سیستم را به حداقل برسانید. 

 اجزاء اصلی مدارهای الکتریکی مورد استفاده در یو پی اس

آشنایی با اجزاء اصلی مدارهای الکتریکی مورد استفاده در یو پی اس

دستگاه‌های یو پی اس وظیفه مهمی را بر گردن دارند و مشخصا از اجزای مهم و پرتعدادی تشکیل شده‌اند. مهم‌ترین اجزای تشکیل دهنده یو پی اس، شارژر یو پی اس، باتری و اینورتور هستند. مضاف بر این موارد، یک دستگاه یو پی اس شامل فن، TVSS و مواردی دیگر می‌شود. که همه آن‌ها، اجزایی حیاتی و پراهمیت به شمار می‌روند. حتما در هنگام خرید یو پی اس توجه داشته باشید که تمام موارد مربوط به اجزای تشکیل دهنده یو پی اس بررسی می شود. با این همه شارژر، باتری و اینورتور مهم‌ترین‌ها به شمار می‌روند. اما اجزای اصلی مدارهای الکتریکی این دستگاه مقاومت، خازن، سلف، اندوکتانس، ترانسفورماتور، دیود و فیوز است که در ادامه هر کدام را به تفصیل شرح خواهیم داد.



مقاومت یکی از اجزاء اصلی مدارهای الکتریکی مورد استفاده در یو پی اس


مقاومت یک قطعه الکتریکی است که باعث میشود مقاومت مسیر بالا رود. و به این دلیل اصلی مورد استفاده قرار میگیرد که جریان الکتریسیته را در یک مدار به اندازه دلخواه کاهش دهد، مقاومت ها در انواع و اندازه های گوناگونی ساخته می شوند. و به دلیل اینکه در مقابل عبور جریان الکتریکی از خود مقاومت نشان می دهند باعث ایجاد گرما شده بنابراین بخشی از این جریان بصورت گرما تلف می شود بنابراین آنها را بر پایه میزان مقاومتشان در برابر عبور الکترونها و میزان اتلاف انرژی آنها طبقه بندی می کنند. معمولاً مقاومت های بزرگتر، انرژی بیشتری را به صورت گرما تلف می کنند. و نوعی از مقاومت ها وجود دارند که میزان مقاومت شان را می توان با پیچاندن یک پیچ یا شستی کم یا زیاد کرد که به اینگونه مقاومتها پتانسیومتر می گویند. 

برای حل با کیفیت مشکل ups از مراجعه به متخصصین مجاز تعمیر یو پی اس غافل نشوید.

خازن


به دو صفحه رسانا که بین آنها عایق الکتریکی وجود دارد و این عایق مانع اتصال این دو صفحه رسانا به هم شود را خازن گویند. زمانی که جریان مستقیم از یک صفحه خازن عبور کند یکی از صفحه ها دارای بار مثبت می شود و دیگری بار منفی پیدا میکند و این بار تا زمانی که خازن تخلیه شود بر روی صفحات باقی می ماند. و زمانی که جریان متناوب از خازن عبور کند در زمان نیم سیکل مثبت یکی از صفحات دارای بار منفی و دیگری دارای بار مثبت خواهد شد ودر نیمه بعدی سیکل موج متناوب که ولتاژ در نیم سیکل منفی میشود، خازن انرژیی ذخیره شده را آزاد می سازد و در جهت خلاف دوره قبل، باردار خواهد شد و این عمل در هر سیکل تکرار میشود.

ظرفیت خازن


از آنجاییکه درهربار تغییر ولتاژ، علامت بار خازن تغییر میکند،خازن در برابر تغییر ولتاژ مخالفت می کند.و اگر یک موج از ترکیب مستقیم و متناوب را از خازن عبور دهیم،خازن در مقابل عبور جریان مستقیم مقاومت کرده و جریان متناوب را براحتی عبور می دهد. توانایی یک خازن را ظرفیت آن خازن می نامیم و واحد آن برحسب واحد فاراد F  اندازه گیری می شود.
خازنها درتمام مدارهای الکترونیکی و عموما با رزیستورها والقاکننده ها بکار میروند ودرسیستم های یوپی اس نیزبطور گسترده استفاده می شوند.

خازن از اجزای مدارهای الکترونیک یو پی اس

سلف (القاء کننده)


یک القا کننده (سلف) نوعی از یک سیم پیچ است. وقتی جریانی را از سلف عبور می دهیم یک میدان مغناطیسی در آن سلف ایجاد می شود وسیم پیچ این انرژی مغناطیسی ایجاد شده را تا زمانی که آزاد شود، ذخیره میکند. در واقع سلف ،برعکس خازن عمل می کند.خازن ولتاژ را بعنوان انرژی الکتریکی ذخیره می کند و سلف، جریان را بصورت انرژی مغناطیسی ذخیره می کند. خازن در برابر تغییر ولتاژ مقاومت می کند در صورتیکه سلف در برابر تغییر جریان مقاومت می کند. خازنها مسیر جریان مستقیم(DC) را مسدود میکنند و اجازه می دهند که جریان متناوب (AC)عبور کند درحالیکه سلفها برعکس عمل می کنند.

اندوکتانس


توانایی یک سیم پیچ “اندوکتانس” نامیده شده و برحسب هنری H اندازه گیری می شود. می توان در وسط سیم پیچ یک سلف هسته هوایی یا آهنی ایجاد کرد (یک ماده مغناطیسی). آهن میزان اندوکتانس را (و از ماده ای که سیم را تشکیل میدهد ونیز تعداد دورهای سیم پیچ تاثیر می پذیرد) افزایش می دهد.هسته بعضی از سیم پیچها مستقیم و برخی دیگر دوایر بسته مارپیچی است که هسته دوایری بازده بسیار بیشتری دارد چون میدان مغناطیسی قویتری در اطراف خود ایجاد می کند.سلفها در تمامی مدارهای الکتریکی بویژه در ترکیب با رزیستورها وخازنها بکارمی روند ودریو پی اس ها نیز بطور گسترده مورد استفاده قرار گرفته اند.

ترانسفورماتور 


ترانسفورماتور در واقع یک سلف هست که دو سیم پیچ به جای یک سیم پیچ، در اطراف آن پیچیده شده است. این دوسیم پیچ با هم تماسی نداشته و معمولا ًبه مدارهای متعددی متصل میشوند.

ترانسفورماتور در علم الکترونیک یکی از برترین وسایلی است که یک ولتاژ متناوب را به ولتاژ متناوب دیگری تبدیل می کند. همانگونه در بالا توضیح دادیم زمانی که جریان از سیم پیچ عبور می کند یک میدان مغناطیسی متناسب با تعداد سیم پیچها در اطراف آن بوجود می آید.برعکس این بن نیز صادق است که هر وقت یک میدان مغناطیسی در اطراف یک سیم ایجاد کنیم ، متناسب با تعداد دورهای سیم پیچ، در آن جریان الکتریکی ایجاد می شود.

ترانسفورماتور در ups

ترانسفورماتور کاهنده و افزاینده 


پس اگرشما ترانسفورماتوری با سیم پیچ اولیه ۱۰۰ دور و سیم پیچ ثانویه ۵۰ دور درست کنید و ولتاژ ۲۲۰ ولت متناوب به سیم پیچ اولیه وصل کنید ولتاژی به اندازه ۱۱۰ ولت متناوب در سیم پیچ ثانویه القا خواهد شد (در اثر این القا مقداری انرژی تلف میشود.) ترانسفورماتوری که تعداد سیم پیچ اولیه آن بیشتر از تعداد سیم پیچ ثانویه باشد،ولتاژ را کاهش می دهد و به آن ترانسفورماتور کاهنده و ترانسفورماتوری که تعداد دورهای سیم پیچ ثانویه آن بیشتر از تعداد دورهای سیم پیچ اولیه باشد،ترانسفورماتور افزاینده می گویند.

ترانسفورماتورها مهمترین علتی هستند که در خانه از برق متناوب به جای  برق مستقیم استفاده می شود.چونکه برق مستقیم با استفاده از ترانسفورماتور تغییر نمی کند. ترانسفورماتورها در اندازه های کوچک یک در یک سانتی متر تا ابعاد بسیار بزرگ با هزارها کیلوگرم وزن بسته به مقدار ولتاژ و جریانی که باید القا کنند ساخته می شوند.

پیشنهاد ما برای مطالعه: باتری یو پی اس

دیود / LED

دیود قطعه ای است که معمولاً از یک ماده نیمه رسانا ساخته شده و جریان الکتریسیته را فقط در یک جهت هدایت می کند. هر جریانی در یک سیم برخلاف جهتی که دیود مشخص کرده است عبورکند، توسط دیود مسدود می شود. دیودها موارد استفاده بسیار زیادی دارند. برای مثال اکثراً در وسایلی که جریان متناوب را به جریان مستقیم تبدیل می کنند مورد استفاده قرار می گیرند چون می توانند مانع عبور نیمی از جریان متناوب شوند.

دیود نورافشان “یا LED


یکی از انواع مختلف دیود “دیود نورافشان “یا LED می باشد که معروف ترین و رایج ترین نوع دیود است برای اینکه در کامپیوتر ،تلویزیون ، یوپی اس (UPS) و بیشتر دستگاههای الکتریکی مورد استفاده قرار گرفته است. یک  LED نوعی دیود هست که طراحی شده تا وقتی جریان از آن عبور می کند در یک فرکانس مشخص شده نور بدهد. آنها بعنوان نشانگر وضعیت کامپیوتر، یوپی اس و وسایل الکترونیکی که با باتری کار میکنند بسیار موثر می باشند.

آنها می توانند ساعتها و روزها روشن باقی بمانند چون با برق مستقیم کارکرده و نیاز به انرژی بسیار کمی برای روشن شدن دارند، گرمای تولید شده در آنها بسیار کم و عمر آنها زیاد بوده حتی اگر دائماً روشن باشند.

فیوز 

فیوز وسیله ای است که وقتی جریانی بیش از حد از آن عبور کند برای محافظت اجزاء دیگردرمقابل خرابیهای احتمالی آن را قطع می کند. هر فیوز برای عبور مقدار جریان مشخصی ساخته شده است و تا زمانی که جریان مدار کمتر از حد فوق نگاه داشته شود، فیوز این جریان را با کمی مقاومت از خود عبور میدهد ولی اگر در مدار،اتصال کوتاه و یا شدت جریان بیش از حد مشخص شده برای فیوز ایجاد شود، فیوز می سوزد و جریان مدار را قطع میکند.

فیوزها در اثر جریان زیاد می سوزند یا ذوب می شوند تا یک شکاف در مدار بوجود آید و وسایل دیگر از جریان زیاد، حفاظت شوند. پس از رفع ایراد، می توان فیوز سوخته را تعویض و یک فیوز جدید جایگزین آن کرد. تمام فیوزها بر پایه حد جریان عبوری از آنها (قبل از آنکه بسوزند) طبقه بندی می شوند.

تعمیرات یو پی اس



برچسب ها : تنظیمات یو پی اس , عیب یابی یو پی اس , خراب شدن فیوز یو پی اس , مشکلات مربوط به خازن در ups ,
بازدید : 1
[ دوشنبه 11 تیر 1403 ] [ دوشنبه 11 تیر 1403 ] [ پارسا ]
نظر بدهید
کد امنیتی رفرش

.: Weblog Themes By graphist :.

::

اعضاء
ورود کاربران

رمز عبور را فراموش کردم ؟



عضویت در سایت
نام کاربری :
رمز عبور :
تکرار رمز :
موبایل :
ایمیل :
نام اصلی :
کد امنیتی :
 
کد امنیتی
 
بارگزاری مجدد
درباره وبلاگ

تعمیرات تخصصی یو پی اس در محل+ اعزام کارشناسان مجرب و کارآزموده برای تعمیرات ups به محل / بهترین و سریع ترین راه برای عیب یابی و تعمیرات یو پی اس

آرشيو مطالب
آخرين مطالب
باتری یو پی اس  تاریخ : دوشنبه 11 تیر 1403
موازی کردن ups تاریخ : دوشنبه 11 تیر 1403
تفاوت استابلایزر با یو پی اس تاریخ : یکشنبه 10 تیر 1403
بوق زدن دستگاه یو پی اس تاریخ : یکشنبه 10 تیر 1403
کاربرد بای پس در یو پی اس تاریخ : یکشنبه 10 تیر 1403
شارژ نشدن باتری یو پی اس تاریخ : یکشنبه 10 تیر 1403
چراغ های وضعیت یو پی اس تاریخ : یکشنبه 10 تیر 1403
دلایل سوختن یو پی اس تاریخ : یکشنبه 10 تیر 1403
انواع خرابی های یو پی اس تاریخ : یکشنبه 10 تیر 1403
آمار سایت
بازديدهاي امروز : 2 نفر
بازديدهاي ديروز : 16 نفر
كل بازديدها : 93 نفر
بازدید این ماه : 39 نفر
بازدید ماه قبل : 39 نفر
کل نظرات : 0 عدد
كل مطالب : 10 عدد
كل اعضا : 0 عدد
افراد آنلاین : 1 نفر

تبادل لینک

خرید بک لینک